Muzeejum

Lila en Blue zijn met moeder in het museum geweest. Het rook er wel een beetje muf maar er waren allemaal hele oude spullen. Spullen die ouder zijn dan mama. Als Lila en Blue thuis zijn, zitten ze op de bank. Moeder gaat weg om boodschappen te doen. ‘Wat gaan we doen?’ vraagt Lila aan Blue. Blue haalt zijn schouders op en denkt aan alle spullen in het museum. ‘Zullen we museumpje gaan spelen?’ vraagt Lila. Dat vindt Blue een … Lees verder

Ei mensen

Lila en Blue zitten in hun slaapkamer op de eerste verdieping. Moeder komt binnen. ‘Ik ga even met papa langs Mieke,’ zegt moeder. ‘Zullen jullie braaf zijn?’ Lila en Blue knikken. Na een tijdje horen ze beneden met een zachte dreun de deur dichtgaan.

Blue loopt naar het raam. Er lopen allemaal mensen op straat. Het is zondag en dan gaat iedereen natuurlijk wandelen. ‘Hebben we eieren in huis?’ vraagt Blue. Lila haalt haar schouders op en kamt het haar … Lees verder

Regenboog

Met vader en met moeder klom ik naar de regenboog,
dat was wel even klimmen zeg, wat was die boog toch hoog!

Maar toen we dus daar aankwamen, toen zat daar prompt een man,
en toen hij onze hoofden zag, zei hij: ‘Wat mot dat dan?’

Hij zwaaide met zijn vuisten en riep: ‘Dit is mijn domein!
Ik houd niet van bezoek. Ga weg! Dit is geheel niet fijn.’

De man was woedend en zijn hoofd werd rood als een … Lees verder

Visje Chrisje

Visje Chrisje is oranje en op zijn staart heeft hij twee bruin stippen. Das gek! Weet je wat nog meer gek is? Visje Chrisje kan praten!

Op een dag zwemt Visje Chrisje rustig rond in het meer. Hij maakt een praatje met de diertjes in het wier en doet spelletjes met zijn vriendje Daantje Inktvis. Samen roetsen ze door het water en bluppen ze er lekker op los.

Opeens ziet Visje Chrisje een dikke vette worm in het water drijven. … Lees verder