Het bange pietje

Het is slecht weer. De regen valt met bakken uit de hemel en het waait erg hard. Maar daar hoog in de bergen, staat een mooi kasteel waar het heel fijn en warm is. Overal branden kaarsjes en lampen, en in verschillende kamers brand een lekker warm vuur in de openhaard. Het is het huis van Sinterklaas. Hij woont hier met al zijn Pieten en natuurlijk met zijn trouwe schimmel.

Sinterklaas en de Pieten hebben … Lees verder

Waar zijn de pepernotes gebleven?

Piet Peternoot heet niet voor niets zo. Hij heet zo omdat hij de baas over de pepernoten is en dat is niet niks! Wanneer Sinterklaas met al zijn pieten per stoomboot naar Nederland vertrekt moet Piet Pepernoot zorgen dat hij genoeg pepernoten meeneemt. Genoeg voor alle kindertjes in Nederland.

Dit jaar heeft Piet Pepernoot extra veel pepernoten meegenomen, wel vierduizend zakken. Veel hè? Hij stopt ze in het ruim van de stoomboot. In speciale pepernotenkisten. … Lees verder

Vlindertje eigenwijs

Vlindertje Eigenwijs
ging vandaag heel ver op reis
en ze nam geen koffertje mee
Dat was niet erg verstandig, o nee

Ze dacht dat ze niets nodig had
geen schone spullen voor in het bad
geen bloesjes of schone rokjes
geen haarstrik of schone sokjes

Vrolijk buitelde ze door de lucht
en lachte met een diepe zucht ze
maakte zich helemaal geen zorgen
en zeker niet voor de dag van morgen

Maar toen kwam ze … Lees verder

Ollie is ongeduldig

Ollie kan niet wachten De moeder van Olliver heeft voor hem een mooie knikkerzak gemaakt. Al zijn knikkers passen er in en bovendien kan de zak goed dicht, zodat de knikkers er niet uit rollen.

Ollie wil ook zo’n knikkerzak. ‘Mam, toe maak je voor mij ook zo’n knikkerzak,’ zeurt Ollie ongeduldig. ‘Ja,’ zegt mamma, ‘Eerst nog even oma bellen, dan maak ik voor jou een knikkerzak.’ Maar Ollie is heel ongeduldig en wil niet wachten. Dan bedenk ik zelf … Lees verder