Olliver is een olifant

Vanmorgen op school heeft de juf Ollie en Olliver verteld over olifanten. Waar olifanten leven, wat ze eten en wat ze drinken. Maar ook hoe groot ze worden en hoeveel ze wegen als ze groot zijn. Juf heeft verteld dat mannetjes-olifanten wel 5.000 kilo wegen als ze groot zijn. Dat is veel!

Tussen de middag gaan Ollie en Olliver naar huis om bij mama een boterham te eten. Ollie verteld mama over de olifanten. Dat ze eten pakken met hun … Lees verder

Bram koopt snoep

Er was eens een jongetje en zijn naam is Bram… Iedere dag gaat Bram voor mama boodschappen doen in de winkel. Hij heeft een lijstje waar alle boodschappen op staan. Mama maakt het lijstje, omdat Bram nog niet kan lezen. Maar Bram kan wel plaatjes kijken. En daarom heeft mama plaatjes van de boodschappen op een papiertje geplakt. Zo kan Bram zien wat hij moet kopen.

Daar staat hij dan midden in de winkel. Waar moet hij nou zijn? Eerst … Lees verder

De verdrietige sneeuwpop

Er was eens een sneeuwpop. Een hele mooi grote sneeuwpop. Met een hoed en sjaal en een wortelneus. Maar de sneeuwpop was niet gelukkig. Hij stond daar maar in de voortuin. Helemaal alleen. Daarom keek hij ook zo verdrietig.

Hij zou zo graag een vriendinnetje willen… Dus besloot hij op stap te gaan. Op zoek naar een vriendinnetje trok hij de buurt in. Het duurde even voordat hij een andere sneeuwpop zag staan.

‘Hallo sneeuwpop, wil jij mijn vriendinnetje worden … Lees verder