De piloten

Jaap speelt buiten met zijn vriendje Joost, het is woensdagmiddag en zo warm dat zij niet eens een jas aan hoeven van hun mamma’s.

Jaap en Joost hebben allebei een mooie stoere fiets, of nee de fietsen zijn hun straaljagers en Jaap en Joost zijn straaljagerpiloten. De hele middag vliegen ze door de straat, en met een scherpe bocht de steeg in, oei, pas op nog een bocht en zo de straat weer in.

Maar … Lees verder

Zeven varkentjes gaan naar de dierentuin

Er waren eens zeven varkentjes in een wei. Die konden door de spijlen van het hek op de weg kijken. En daar was heel wat te zien, want het was een drukke straat.

Aan de overkant van de weg was een plankje op de stam van een boom gespijkerd, een plankje met daarop -naar de speeltuin-. Een pijl wees aan welke kant je op moest lopen. Er gingen veel mensen die kant uit, vooral in … Lees verder

De drie nietsnutten

Er waren eens drie vrienden die van pret maken hielden: een mug, een krekel en een bromvlieg. Aan werken hadden ze een gruwelijke hekel, alle drie. Ze vonden het gewoon onzin om je zo uit te sloven als bijvoorbeeld de bij en de mier. De drie vrienden deden de hele dag niets anders dan zich vermaken. De mug danste onder de bomen. De krekel sjirpte in het gras en de bromvlieg gonsde in de zonneschijn.

‘Het is een schande,’ zei … Lees verder

Pukske en de verdwaalde aap

Op een zonnige dag liep Pukske wat door het kabouterbos te wandelen. Pukske was aan het mijmeren wat hij weer eens zou gaan doen vandaag. Plots werd Pukske opgeschrikt door een zeer raar gekrijs dat hij beslist niet thuis kon brengen. Pukske keek om zich heen, maar kon zo snel niet ontdekken wat of wie het was. Auw auw, wat was dat nou? Een lading eikels was op zijn kabouter-bolleke terechtgekomen.

Onze Puk keek vol verbazing naar boven. Wat is … Lees verder

Kortstaartje

Ik ben een muis en ik heet Kortstaartje. Wat een rare naam hè? Vroeger heette ik geen Kortstaartje hoor. Toen heette ik Langstaartje, omdat ik de langste staart had van allemaal. Zal ik eens vertellen waarom ik nu Kortstaartje heet? Dat is een heel verhaal. Luister maar.

Ik woon in een winkel, in de winkel van een kruidenier. Nee, natuurlijk niet in de winkel zelf! Daar zouden de mensen me zien en dan zouden ze me vast en zeker vangen. … Lees verder

Bastiaan Big en zijn staart

‘Ik wil niet meer naar school!’ roept Bastiaan Big.
‘Iedereen plaagt me omdat ik geen krul in mijn staart heb, zoals de andere varkens.
Mamma Big zucht. ‘Tja, er zit inderdaad geen krul in je staart. Maar ik weet ook niet wat we er aan moeten doen.
Weet je wat, we gaan naar de dokter. Misschien kan die je helpen.
Dokter Hond onderzoekt de staart van Bastiaan van alle kanten.
‘Hmm, merkwaardig, wat vreemd,’ mompelt hij. ‘Dit heb ik nog … Lees verder