Het monsterfeest

Michiel ligt doodstil in bed. Wat was dat geluid? Hij luistert goed. Daar is het weer! Het lijkt erop dat het onder het bed vandaan komt. Michiel wordt een beetje bang. Hij ligt in de logeerkamer van opa en oma. Er zijn hier toch geen monsters, net als eerst op zijn eigen kamer? Papa geloofde niet dat er echt monsters waren. Maar ze waren er wel! Hij had ze zelf gezien! Grote, harige monsters met lichtgevende ogen. Papa had de … Lees verder

Ik-wil-zo-graag-dag

Mama lag in bed en net als de wekker was ook zij nog niet wakker geworden. Ze lag nog fijn te dromen. Dat kon je goed zien, want alles aan haar gezicht bewoog. Dan trok ze haar wenkbrauwen naar beneden en dan weer omhoog. ‘Hie-hie,’ ze lacht in haar slaap fluisterde Pearl tegen haar grote zus Robin die ondertussen nog wat half slaperig naast haar ging staan.

‘Ik vind het jammer dat ik wakker ben geworden,’ zei Robin wat teleurgesteld. … Lees verder

De prins en het korreltje zand

Lang geleden toen de dieren nog spraken, leefde er eens een mooie prins .Maar, er was ook een jaloerse heks. De heks had twee brutale dochters en een vrolijke stiefdochter. Maar het meisje was niet erg geliefd en het zwierf zomaar rond. Het kreeg hier en daar een restje eten .De hond had het beter dan zij. De knappe prins gaf een groot feest . Maar de jaloerse heks mocht niet naar het feest .De heks vond het gemeen want … Lees verder

Lente en Storm doen een wedstrijdje

Lente en Storm gaan voor het eerst met hun ouders op wintersport. Ze hebben er enorm veel zin in. Ze hebben al vaak verhalen van hun ouders gehoord over hoe spannend het wel niet is om een grote berg af te roetsen. Al vroeg in de morgen zitten ze in de auto richting Oostenrijk. Iedereen met warme, dikke kleren aan, de dakkoffer bovenop de auto voor de ski’s en de sneeuwkettingen om de bandjes voor als het glad wordt.

Halverwege … Lees verder

Vincent het vrolijke virus

Vincent is een klein mannetje met lange armen en benen. Hij woont niet in een gewoon huis maar in een computer. Met zijn lange armen en benen slingert hij aan de draden in de computer. Vincent kan zich net zo klein maken als een knikker. Zo rolt hij onder de grond en de huizen van de ene naar de andere computer. Misschien komt hij ook wel eens bij jou langs!

Op een dag belandt Vincent in de computer van Maaike … Lees verder