Beertje Blind kan weer zien

Vind jij het ook zo leuk om bij opa en oma te logeren. Lotje wel, zij mag twee nachten bij haar opa en oma slapen. Ze heeft haar koffertje al klaarstaan. In het koffertje zit haar pyjama, tandenborstel, schone kleren en haar allerliefste knuffel Benny het Beertje. Om drie uur brengt mamma haar met de auto naar opa en oma. Het is een klein uur rijden, maar er is zoveel te zien onderweg, Lotje verveelt zich geen moment.

Als ze … Lees verder

De bril

Het is woensdagmiddag. Sofie en haar moeder gaan samen de bril ophalen bij de brillenmeneer. Sofie is al bijna vergeten hoe de bril eruit zag. Ze is heel nieuwsgierig.

De meneer pakt de bril uit de la en zet hem op de neus van Sofie. Sofie ziet alles wazig. Wat een rare bril. De bril helpt haar niet kijken, maar maakt kijken juist moeilijk. ‘De bril is niet goed hoor!’ zegt ze tegen de meneer. ‘Ik kan nu niet goed … Lees verder

Cowboy Loek

Loek is een beetje een cowboy jongen, maar zijn vader is een echte stoere cowboy. Ook zijn moeder kan goed en snel paardrijden. Loek helpt altijd mee met de verzorging van de dieren. Maar het liefst gaat Loek samen met zijn vader en moeder lange stukken paardrijden. Dan nemen ze eten, drinken en de tent mee. ’s Avonds maken ze dan een kampvuur, zingen liedjes en eten lekkere dingen, gegrild boven het vuur.

’s Morgens bij het ontbijt, horen ze … Lees verder

Het wielloze fietsje

Er was eens een donkerblauw jongensfietsje, maar het was geen gewoon donkerblauw jongensfietsje. Nee, er was iets met dat fietsje. Wat? Het fietsje had geen wielen. Hij bracht zijn dagen door in de punt van een donker fietsschuurtje en deed niks anders dan huilen en mekkeren en klagen. Altijd hoorde je het fietsje: ‘Ooooohh, hhuuuhuuuu, waarom heb ik nou geen wielen? Ooooohh, hhuuuhuuuu, waarom hang ik hier zo zielig en alleen aan kettingen en touwen in de punt van een … Lees verder