Heksenstoet

Ik ging op vakantie naar mijn nichtje in Beselare. Ik wist dat het dat weekend HEKSENSTOET was. Leuk, dacht ik, dan kan ik kijken hoe mijn tante, oom en nichtje zich amuseren in de stoet als heksen. Maar toen ik daar kwam, hadden ze een verrassing: ik mocht namelijk ook meedoen aan de stoet! Ik was door de dolle heen! Wie heeft zo’n kans? Eventjes 2 dagen voordien te weten komen dat je mag meedoen aan een stoet! En wat voor stoet!

Eigenlijk had ik mij voorgesteld dat ik gewoon op de wagen moest zitten en een beetje zwaaien naar de mensen en hen begroeten met KAF…(Ken je dat???? Typisch heksenmateriaal!!!) Bleek dus dat dit niet zo was. Ik moest inderdaad op de wagen zitten, maar wat ik niet had meegerekend, waren de andere heksen. Het is dan ook niet voor niks een HEKSENSTOET. Onze wagen was zogezegd een molen, en mijn oom was de molenaar .

Wij moesten altijd het KAF zeven, maar de heksen namen onze zeef af. We moesten dan van de wagen springen en erachteraan lopen. Het was soms zo erg dat ze een kindje van op de wagen ontvoerden. Eén keer was ik dat. Ze namen mij vast en legden mij een eindje verder neer op de straat. Er waren een heleboel toeschouwers, en ik lag daar maar. Zodra ik zag dat de heksen uit het zicht waren, kroop ik terug op de wagen. En wat bleek, de heksen hadden ook onze zak met KAF bemachtigd. En weer erachteraan.

Het was stralend weer, een beetje TE stralend zelf… Het zweet was overal, en het KAF dat wij toevallig over ons kregen plakte aan ons. Ik was moe, en viel na de stoet bijna terplekke in slaap. Toen we weer thuis waren, namen we eerst en vooral een douche. Dat deed deugd! Nog even op adem komen in de zetel, en ’s avonds vroeg naar bed en lekker dromen van onze heksendag. Het was een echte belevenis. De volgende keer doe ik zeker terug mee!!

Post navigation