Pardoes wil ook logeren

Pardoes wil ook op logeren Poes Pardoes is een lieve poes. Ze is de poes van Charlot. Poes Pardoes heeft een dikke buik en witte sokjes. Nou, ze heeft niet echt sokjes aan hoor, maar het lijkt wel zo, omdat ze witte pootjes heeft.

Charlot is op haar kamer. Ze pakt haar koffertje in omdat ze gaat logeren bij opa en oma. In haar koffertje stopt ze haar pyjama, haar tandenborstel en een voorleesboek. Charlot heeft een mooie tekening gemaakt voor opa en oma. Die stopt ze ook in haar koffertje. Dan roept mamma Charlot om een boterham te komen eten en als ze die op heeft, dan gaan ze weg. Charlot kan haast niet wachten want ze vindt het altijd heel leuk bij opa en oma. Vooral omdat ze altijd heel veel lekkers krijgt van opa en oma.

Snel rent Charlot naar beneden en gaat aan tafel zitten om haar boterham op te eten. Nou ja eten. Je kan het bijna geen eten meer noemen want ze weet niet hoe snel ze de boterham naar binnen moet proppen.

Ondertussen heeft Poes Pardoes het koffertje van Charlot zien staan. Voorzichtig snuffelt ze eraan. Het koffertje staat nog open en Poes Pardoes kijkt heel voorzichtig wat er allemaal in het koffertje zit. Een tekening, een tandenborstel en …. een heerlijke zachte pyjama. Dat lijkt Poes Pardoes wel wat. Voorzichtig zet ze een pootje in het koffertje. En nog een pootje….ze kruipt langzaam in het koffertje en gaat boven op de zachte pyjama van Charlot liggen. Dat is nog eens een mooi mandje voor Poes Pardoes, denkt ze. Al spinnend valt ze in slaap.

Zodra Charlot haar boterham op heeft rent ze naar boven om haar koffertje te pakken. Maar o o, het koffertje wil niet meer dicht. Hoe kan dat nou? Dan pas ziet Charlot dat Poes Pardoes in het koffertje is gekropen en heerlijk ligt te slapen. Charlot vindt het prima, dan laat ze het koffertje toch gewoon open! Voorzichtig tilt ze het koffertje op. Met Poes Pardoes er in. Die merkt niets en slaapt rustig door. Langzaam loopt ze de trap af naar mama. Maar mama heeft het direct in de gaten. Ze maakt Poes Pardoes wakker. Poes Pardoes mag dus niet mee logeren bij opa en oma.

Charlot vertelt Poes Pardoes dat ze maar een paar daagjes weg is en geeft Poes Pardoes een dikke knuffel. Poes Pardoes loopt weg en gaat in haar eigen mandje liggen. Ze is helemaal niet boos. Dan maar in mijn eigen koffertje slapen, denkt ze. Das ook goed.

Post navigation