Pim mag mee

‘Spring er maar van achter in’, zei papa. Papa had de achterdeur van de auto al open gezet. Pim nam een kleine aanloop en met een krachtige sprong nam hij zijn plaats in in de auto. Pim was de lieve hond van Laurien en Thomas. Samen met papa en mama gingen ze een eindje rijden en zouden dan gaan picknicken op een lekker plekje ergens in een groot bos.

Mama had ’s morgens al een mand klaar gemaakt. Ze had er heel wat boterhammen in gestopt met allerlei lekkers tussen. Ook fruitsap in kleine kartonnen doosjes zaten in de mand. Het eten van Pim had Laurien er ook in gestopt. Het was een hele zware mand want ze moesten er de hele dag mee doorkomen.

Iedereen was ingestapt en broem, weg waren ze.
Papa aan het stuur, daarnaast mama, Laurien en Thomas op de achterbank en helemaal achteraan troonde Pim.
Het was wel erg druk onderweg. De zon scheen en iedereen wilde precies gaan wandelen en misschien wel gaan picknicken. Laurien en Thomas waren braaf want er was veel te zien. Ook Pim hield zich koest.

Joepie, ze waren er! Papa parkeerde de auto op de parking bij een groot bos.
Iedereen stapte uit, papa droeg de zware mand en mama hield Pim aan de leiband.
Daar gingen ze het bos in. Laurien en Thomas mochten tussen de bomen lopen naast het bospadje. Ze vonden dat zo plezierig dat ze zelfs begonnen te zingen. Na een uurtje stappen vond papa een prachtige plek in het bos. Mama nam uit de mand een grote badhanddoek en spreidde deze over de grond. Opletten dat er juist geen mierenhoop onder stak ! Laurien en Thomas kregen ieder een fruitsapje en gingen dan met papa op ontdekkingstocht in het bos.
Pim bleef bij mama en zou de zware mand bewaken.

Wat was het plezierig in het grote bos. Ze zochten paddestoelen, raapten een stevige wandelstok op en zagen zelfs een eekhoorntje vlug in een boom klimmen. Papa vertelde over de struiken en de bomen en zei dat er zelfs kabouters in het grote bos leefden. Laurien en Thomas keken goed uit of ze geen kabouter ergens tussen de bomen zagen lopen. Er liepen wel kleine konijntjes rond maar ze zagen geen kabouters.

Ze kwamen terug bij mama en Pim aan. Wat hadden ze honger. De boterhammen werden bovengehaald, de drankjes rondgedeeld en daar begonnen ze te eten. Ook Pim at zijn portie op. Nadat Laurien en Thomas hun buikje hadden rond gegeten, werd alle afval en de grote badhanddoek terug in de mand gestoken en gingen ze op weg naar de auto.

Ze reden terug naar huis, maar papa had nog een verrassing. Onderweg stopten ze bij een prachtige speeltuin. Gans de namiddag mochten Laurien en Thomas daar spelen terwijl papa met Pim ging wandelen.

’s Avonds kropen ze allemaal moe maar heel blij in hun bed. Pim kroop in zijn hok in de tuin. Iedereen was heel tevreden door die mooie uitstap naar het grote bos.

Post navigation