De racemuis

Er was eens een muis die woonde onder een speelgoedwinkel, hij was er heel gelukkig en tevreden. Als ’s avonds de winkel dicht ging en alle winkelbediendes en de baas van de winkel naar huis waren, krop de muis uit zijn holletje en zocht naar eten . Hij vond altijd wel wat, er was zat te vinden in de prullenbakken, stukjes brood, fruit en snoep en zo deed hij dat elke dag.

Tot op een avond in mei. Hij had zijn buikje weer rond gegeten en wilde naar zijn holletje teruggaan, maar toen zag hij de rode brandweerauto. Het was een knalrode brandweerauto met een mooie ladder er bovenop die heel mooi glom, het deed pijn aan zijn ogen. Hij kon het niet weerstaan om hem heel even aan te raken en voor hij het zelf in de gaten had zat hij er in !! Nou en toen hij ontdekte dat hij er ook nog in kon rijden kon zijn avond niet meer stuk, hij reed door de hele winkel dacht daar niet aan al het andere speelgoed !! Toen hij de batterij leeg had gereden ging hij naar zijn holletje terug, de winkel was een grote troep, maar dat had de muis niet eens gezien!

De volgende ochtend werd hij wakker en dacht aan zijn wilde rit van die vorige avond en hij dacht: dat zou ik best nog eens willen doen!! Het liefst nu!! Maar de muis hield zich in en wachtte op de avond, toen die was gekomen rende hij zijn holletje uit en keek om zich heen. De rode brandweerauto was helaas verkocht, maar er stond wel een te gekke zwarte sportwagen, hij sprong er in en reed als een echte racer door de winkel, jee wat ging dat snel!! Na een uurtje racen stopte de wagen, de batterij !!! De muis ging naar bed, maar de slaap kwam niet snel die nacht, hij kon alleen maar snelle mooie wagens denken, hij had die avond niet eens gegeten!!

De volgende morgen sprong de muis uit bed, hij wilde racen en wel nu!!! Hij keek door de opening van zijn holletje de winkel in, het was heel druk die dag, zal ik ? dacht de muis, zal ik het durven? Zal ik het gewoon doen? Zal ik gewoon tussen al die mensen durven rijden? Ja, ik durf dat!! Ha, ze kunnen me toch niet te pakken krijgen als ik in een snelle bak zit!! Hij zag een prachtige witte politiemotor staan en sprong er op, hij reed alles omver, botste tegen de benen van klanten aan!! Na een kwartier stopte de motor (de batterijen waren op ) en de muis werd in zijn kraag gegrepen door de baas van de winkel!

‘Zo dus jij bent het die hier ’s nachts de boel op stelten zet en nu rijdt je ook nog tegen mijn klanten aan!’ zei de baas van de winkel. De muis huilde dikke tranen en zei ; ‘ik kan er niks aan doen ik kan het niet weerstaan om te racen! Ik heb ontdekt dat ik een racemuis ben!’ De baas van de winkel had medelijden met de muis, en bedacht een oplossing.

‘Weet je wat,’ zei hij, ‘omdat je zo van racen houd mag je hier racen, maar dan mag dat alleen in de etalage, dan kan je niemand aanrijden en meteen de nieuwste auto’s uittesten!!’ De muis kon zijn oortjes niet geloven ‘wauw mag dat echt?’

En zo gebeurde het, de muis reed de hele dag in de etalage van de winkel en had daarbij heel veel bekijks! En de baas, nou die had het nog nooit zo druk gehad in zijn winkel!!

Post navigation