Elsje en haar poppenkast

Daar komt Elsje aan, ze komt net thuis van school. Mama vraagt of ze een leuke dag heeft gehad. Elsje knikt en rent de trap op naar haar kamertje, want daar is haar poppenkast.

Elsje speelt graag met haar poppenkast, ze heeft de poppen zelf gemaakt. Ze heeft er wel vier: Tilly het nijlpaard, die is heel dik en houdt van badderen, Arie de papegaai, die is ondeugend en heeft hele mooie kleuren, Appie de aap, die haalt echte apenstreken uit en is erg lenig, en dan natuurlijk nog pieter de uil, die is erg knorrig maar ook erg slim. Elsje speelt een lange tijd met haar poppen en dan is het bedtijd. Maar wat Elsje niet weet is dat s’avonds als ze lekker ligt te slapen, haar lieve poppen tot leven komen.

‘Slaapt ze?’ vraagt Appie terwijl hij op Elsjes nachtkastje springt. ‘Ssssssssst!!!!’ roepen de anderen, ‘dadelijk wordt ze nog wakker.’ De poppen spelen met het andere speelgoed als Elsje slaapt.

Appie de aap en Arie de papegaai gaan in de mooie roze barbie auto zitten en scheuren door de kamer van Elsje.

Pieter de uil zegt wijs: ‘kalm aan met die auto, dadelijk rijd je nog tegen iets aan.’

Tilly het nijlpaard trekt een jurkje van de barbies aan en bekijkt zichzelf in de spiegel, daarna trekt ze een badpak van de barbies aan en neemt een frisse duik in Elsje’s wastafel. ‘Oh, wat heerlijk dat water!’ roept Tilly en ze blaast met haar neus bellen in het water.
Dan zegt Pieter de Uil wijs: ‘Pas op dat je geen water spat!’

De andere dieren vinden dat Pieter ook eens lol moet maken en ze roepen alle drie in koor: ‘Pietertje, Pietertje doe ook eens met ons mee!’ ‘Nee nee’ zegt pieter de uil ‘ik ben oud en wijs. Maar de dieren blijven zeuren en Pieter de uil zegt: ‘nou vooruit dan maar, heel eventjes dan.’

Arie roept: ‘Uil je hebt toch altijd al willen vliegen?, daar ‘hangt’ je kans! En dat was waar, daar aan de lamp hing een heel mooi vliegtuig. Uil vond het een geweldig plan en ging in het vliegtuig zitten. Appie draaide het vliegtuig op en BRRRRRRRRROEM, daar vloog uil. Steeds harder en harder. ‘Help’, riep uil ‘het gaat zo hard!’

De anderen moesten heel hard lachen, want vanaf beneden zag het er heel grappig uit. ‘Niet zeuren uil!’ Riep Appie. Maar oh jee, het vliegtuig ging zo snel dat het touwtje waaraan het vastzat afbrak. ‘Oooooooh’ riepen de anderen, ‘nu vlieg je echt uil!’ Pieter de uil stuurde wat hij kon want nu was hij een echte piloot.
Plotseling kwam het vliegtuig tot stilstand. Iedereen schrok want Pieter de uil was recht op Elsje’s buik geland.

Elsje werd er wakker van keek naar haar buik, jazeker daar lag een vliegtuig op haar buikje. Maar geen uil, had ze het dan gedroomd? ‘Dat was op het nippertje’ fluisterde Tilly het nijlpaard. Appie hing met zijn staart om Tilly’s nek, die durfde bijna niet te kijken. Arie riep: ‘goed gedaan uil!’
Maar uil zei streng: ‘De volgende keer moet het beslist rustiger aan!’ De anderen zagen een glimlach bij uil, want stiekem was hij toch wel een beetje trots.

Post navigation