Kris, Kras en de hondenrace deel IV

Toen Kras de volgende ochtend wakker werd rekte ze zich uit en sprong uit bed. Ha, fijn vandaag met Kris de kar in elkaar zetten! ‘Goedemorgen Kris!’zong Kras naar haar broertje. Hij gaf geen antwoord. ‘Goedemorgen slaapkop, kom je bed eens uit we hebben een hoop te doen vandaag.’ Weer geen antwoord. Kras sloeg het dekbed van Kris open en zag alleen een stapel kussens…geen Kris. Ze holde de trap af naar beneden.

Haar vader en moeder lagen nog in bed. Het was tenslotte zondag en dan sliepen ze altijd uit. Maar in de huiskamer was ook geen spoor van Kris. En in de badkamer niet, en hij was ook niet op de wc en niet in de keuken. Hij was nergens. Toen bedacht Kras opeens dat ze nog niet in de schuur had gekeken. En ja hoor, toen ze de deur van de schuur opendeed zag ze Kris. Hij lag te slapen in een hoekje van de schuur, op een stapel oud papier.

Toen Kras hem voorzichtig wakker maakte keek Kris verbaasd om zich heen. ‘Waar ben ik? Wat doe ik hier?’ Kris haalde haar schouders op. ‘Ik heb echt geen idee Kris? Wat doe je hier in de schuur?’ En ineens sprong Kris weer op. ‘Ik weet het weer, ik weet het weer. Het karretje! Ik had zo’n goed idee en hij is bijna af! Moet je kijken.’ Hij trok een laken weg en daar stond het allermooiste karretje wat er maar bestond. Kris had hem gemaakt van hout, en lege dozen uit de schuur. Er stonden twee stoeltjes in en een klein mandje van hun moeders fiets. Oftewel, de kar was geweldig! Maar er lag ook een hengel in de kar. De hengel van hun vader.

‘Zeg Kris, waarom is die hengel hier?’De oogjes van kris begonnen te glimmen. ‘Nou je weet toch dat Banjo alleen loopt voor een kluifje of voor Vlieg? Ik doe gewoon een kluif aan de hengel en die houd ik hem voor zijn neus en dan denkt hij dat hij naar de kluif toe kan en gaat rennen. Maar omdat hij gaat rennen gaat de kar vooruit en de hengel dus ook. Dus hij moet altijd blijven rennen.’ Kras vond het een geweldig idee, en ze dansten met zijn tweeen een rondje door de schuur.

De hele verdere dag oefenden Kris en Kras met hun karretje en het idee van Kris werkte nog ook. Zodra Banjo de kluif zag zetten hij het op een lopen en schoot het karretje vooruit. Kris en Kras moesten zich helemaal vasthouden aan de kar om niet om te vallen. Maar ze waren wel sneller

Post navigation