Petsie en Patsie

Petsie en Patsie zijn twee dikke regendruppels. Ze wonen hoog in de lucht. In de wolken. Wanneer je omhoog kijkt zie je ze niet, maar als het gaat regenen kan het maar zo zijn dat Petsie en Patsie bovenop het puntje van je neus terechtkomen.

Samen met hun vader en moeder wonen Petsie en Patsie in een gezellige kleine regenwolk. Ze gaan net als jij naar school en spelen buiten met hun vriendjes. Behalve wanneer het gaat regenen. Dan roept Admiraal Druppel alle regendruppels bij elkaar en vertelt ze waar het die dag moet gaan regenen.

Vandaag is het ook zo’n dag. Alle regendruppels hebben zich verzameld en horen van Admiraal Druppel dat ze vandaag vlakbij de zee naar beneden moeten vallen. ‘Jippie,’ roepen Petsie en Patsie. Ze vinden het altijd leuk om naar beneden te vallen. En daar gaan de druppels. Soms laten ze zich een voor een vallen. Soms samen. Petsie en Patsie gaan ook samen. Ze geven elkaar een handje en houden elkaar stevig vast. Een, twee, drie….. Petsie en Patsie springen vanaf de wolk naar beneden, vlak boven de zee. ‘Joehoeee,’ roept Petsie. ‘Hihaaaaa,’ gilt Patsie. Samen zweven ze door de lucht. Langzaam naar beneden. Ze zien vanuit de lucht de huizen en mensen beneden. Die zijn heel klein. Net poppenhuisje. Maar hoe dichterbij ze komen, hoe groter de huizen en de mensen worden.

‘Kom Petsie, we zweven een beetje naar links, dan komen we misschien wel in de zee terecht,’ zegt Patsie. ‘Dat is een goed idee, dan kunnen we meteen de vissen in de zee gedag zeggen,’ antwoordt Petsie. Voorzichtig zweven ze richting zee. En ja hoor, ploep, ploep. Petsie en Patsie zijn in de zee terechtgekomen. Heerlijk vinden ze dat. Lekker zwemmen en dobberen op de hoge golven. Dat is pas leuk. Terwijl ze in de zee rondzwemmen zeggen ze alle vissen die ze tegenkomen gedag. ‘Dag meneer vis, dag mevrouw vis, dag baby-vis, alles goed met jullie?’ vragen Petstie en Patsie. ‘Ja hoor, prima’ roept mevrouw vis en ze geeft Petsie en Patsie snel een lekker zeekoekje.

Dan wordt het voor Petsie en Patsie tijd om weer terug te gaan. Je moet namelijk weten dat alle regendruppels altijd weer terug gaan naar de regenwolk waarin ze wonen. Petsie en Patsie gaan boven op een grote golf zitten en roepen ‘Meneer Zon, meneer Zon, komt u ons halen?’ En daar komt meneer Zon. Met zijn zonnestralen tilt hij Petsie en Patsie voorzichtig op. Dan zet hij Petsie en Patsie op de regenwolk waarin ze wonen. ‘Dank u wel meneer Zon, tot de volgende keer!’ zeggen de Petsie en Patsie.

Dan gaan ze naar binnen en vertellen aan papa en mama wat ze allemaal hebben beleefd. Het was een leuke spannende dag. Petsie en Patsie hopen dat Admiraal Druppel hen snel weer roept. Wie weet komen ze volgende keer wel op het puntje van je neus terecht.

Post navigation