Sandra koopt nieuwe schoenen

‘En toch is het jammer’, zegt kangoeroe Sandra tegen Ollie het olifantje. ‘Wat vind je jammer?’, vraagt Ollie verbaast ‘Nou dat ik niet kan kiezen welke schoenen ik zal kopen’, antwoord Sandra. ‘Het is helemaal niet moeilijk’, legt Ollie uit,’ Je kiest gewoon de mooiste schoenen’. ‘Jij heb makkelijk praten, ik vind ze allebeide even mooi’, snikt Sandra nu. ‘Je hoeft niet te huilen hoor Sandra….we vinden heus wel een oplossing’.

Sandra wil eigenlijk niet wachten totdat ze de oplossing gevonden heeft, ze wil nu nieuwe schoenen want haar oude zijn totaal versleten. Op dat moment komt Koo het konijn aangehuppelt in zijn nieuwe springschoenen. Wanneer Sandra de springschoenen van Koo ziet, wordt haar gezicht zo rood als een tomaat van jaloezie. Langzaam word ze kwaad en ze begint te springen van woede. Met grootverbaasde ogen kijkt Ollie naar Sandra.

‘Waarom ben je nu zo boos Sandra?’, vraagt Ollie. ‘Koo heeft nieuwe schoenen en ik nog niet want ik kan niet kiezen welke ik zal kopen’, antwoordt Sandra boos. Dan springt Koo naar de bak met schoenen en bekijkt de verschillende schoenen. Even later begint hij te lachen en roept dat Ollie en Sandra naar de bak met schoenen moeten komen.

‘Ik weet de oplossing voor jouw probleem Sandra’, zegt Koo met een grote glimlach. ‘Echt waar?……..Wat is de oplossing dan voor het probleem?’, vraagt Sandra verbaast. ‘Heel makkelijk’, zegt Koo, ‘Je koopt ze gewoon allebeide, de rechterschoen en de linkerschoen’. Koo springt vlug weg zodra hij ziet dat Sandra nog kwader word van zijn grapje.

Eigenlijk moet ze wel lachen om het grapje van Koo. En dan koopt Sandra de mooie blauwe schoenen die ze toch al die tijd al zo mooi vond.

Post navigation