Nieuwe schoenen

Remco is samen met mama en Joris naar de stad geweest. Ze zijn gezellig met de bus gegaan. Remco mocht hun buskaart af laten stempelen en daarna vonden ze allemaal een plaatsje op de achterste bank zodat je lekker omvalt in de bochten.

In de stad zijn ze eerst in een hele grote winkel geweest met roltrappen en toen zijn ze met alle roltrappen naar boven gegaan. Remco hoefde zijn moeder niet vast te houden op de roltrap dus het was heel spannend. Daarna gingen ze weer met de lift naar beneden en mocht hij op de knopjes drukken.

Bij een schoenenwinkel hebben ze nieuwe schoenen voor Joris uitgezocht want Joris had geen een schoen meer die hem paste. Papa had al voor de grap gezegd dat mama de voorkanten maar van de schoenen af moest knippen maar dat gaat natuurlijk niet. Een aardige man heeft in de schoenenwinkel allerlei mooie schoenen laten zien en Joris heeft hele zachte zwarte schoenen gekozen. Het zijn schoenen met een hele moeilijke naam, suède noemde mama het, en mama heeft tegen Joris gezegd dat hij er heel zuinig op moet zijn. Omdat Joris de schoenen zo prachtig vindt, mag hij ze meteen aanhouden en gaan zijn oude schoenen in een tas mee naar huis.

In de bus zoeken ze weer een plaatsje achterin. Als ze thuis zijn gaat Joris de schoenen meteen aan zijn beste vriendje Jerry laten zien. Mama doet een spelletje met Remco en ze kookt vast eten en dan ineens zegt ze ‘wat blijft Joris lang weg, we zullen maar eens gaan kijken waar hij is.’

Vlug trekken ze allebei hun jas aan want Remco mag mee achterop de fiets om zijn broer te gaan zoeken. Bij Jerry is hij niet, dus het wordt echt zoeken. Mama hoort wat verder weg kinderen roepen en dan gaat ze maar eens kijken of Joris erbij is. Als ze iets verder gefietst is ziet ze Joris, hij is aan het voetballen. Hij heeft modder op zijn gezicht, zijn kleren zijn zwart van het zand en zijn schoenen……zien eruit als schoenen die heel lang in de zandbak hebben gespeeld. Zulke smerige schoenen hebben mama en Remco nog nooit gezien.

Joris moet onmiddellijk naar huis en hij krijgt straf, hij moet naar zijn kamer en mag er pas van af komen als mama het zegt. Hij snapt er niets van want hij mag toch zeker wel voetballen met zijn vriendjes? Wat vind jij ervan?

Post navigation