Remco is jarig

De kerktoren slaat zeven keer en Remco wordt wakker. Hij heeft een blij gevoel. Net alsof er beestjes op zijn buik dansen. Gisteren was het nog maar een nachtje slapen maar nu is het dan echt waar: HIJ IS JARIG!

Papa, mama en Joris, zijn grote broer van zeven, komen zingend zijn kamer in. Ze zingen alle verjaardagsliedjes die ze kennen. Lang zal-ie leven, hankie-pankie, happy birthday en nog een heleboel andere. Dan krijgt Remco een kus van zijn vader en moeder en van zijn broer krijgt hij een hand want die vindt kussen niet meer zo leuk.

Iedereen klimt om de beurt op het trappetje van zijn hoge bed. Eerst papa, die zijn hoofd stoot aan het plafond. Dan komt mama naar boven geklommen. Met haar ene hand houdt te het bed vast en met de andere hand een tas met cadeautjes. En als laatste klautert Joris naar boven. Eigenlijk passen er geen vier mensen op het bed maar het is wel gezellig zo!

Als iedereen een plaatsje heeft dan krijgt Remco eindelijk de pakjes, hij kan bijna niet meer wachten. Remco wordt ineens een beetje bang dat zijn lievelingscadeau er niet bij zal zitten. Hij had een poes gevraagd aan papa en mama maar hij hoort helemaal geen ‘miauw’. Zouden ze het vergeten zijn soms?

Vlug pakt hij alle pakjes uit. Kleurboeken zitten er bij en poppetjes die hij gevraagd, poppetjes om op het piratenschip te zetten, en hele mooie poppenkastpoppen maar……geen poes. Er is nog maar een klein pakje over. Van dat pakje snapt hij helemaal niets, het is een klein grijs speelgoedmuisje wat je op kunt draaien. Daar is hij toch al veel te groot voor met zijn vier jaar? Remco moet er bijna van huilen.

Verdrietig klimt hij uit zijn bed en sukkelt hij van de slaapkamer naar de badkamer. Maar wat is dat? Hij hoort een zacht gemiauw! Snel springt hij van de wc af en dan ziet hij het liefste poesje dat hij ooit gezien heeft! De poes is bijna helemaal zwart maar ze heeft witte pootjes en onder haar kopje is het ook wit, net alsof ze een slabbetje om heeft. Ze zit weggekropen achter de wasmand.

Als Remco naar de poes toeloopt en haar begint te aaien laat ze meteen een tevreden geluid horen. Het klinkt het beetje als het geluid van de naaimachine die mama wel eens gebruikt. Remco’s verjaardag is nu echt begonnen!

Blij rent hij naar papa, mama en Joris terug en hij roept ‘ik heb een poes gekregen’. Iedereen moet lachen en papa zegt ‘dat wisten we toch al lang of denk je dat die poes toevallig op de badkamer lag? Als jij nu een goede naam voor de poes bedenkt dan gaan wij een lekker ontbijtje voor ons allemaal maken.
Broodjes voor ons en lekkere brokjes voor de poes.

Post navigation