Visje Chrisje

Visje Chrisje is oranje en op zijn staart heeft hij twee bruin stippen. Das gek! Weet je wat nog meer gek is? Visje Chrisje kan praten!

Op een dag zwemt Visje Chrisje rustig rond in het meer. Hij maakt een praatje met de diertjes in het wier en doet spelletjes met zijn vriendje Daantje Inktvis. Samen roetsen ze door het water en bluppen ze er lekker op los.

Opeens ziet Visje Chrisje een dikke vette worm in het water drijven. Hmmm, das een lekker hapje. Net zo’n lekker hapje voor Visje Chrisje. Vlug zwemt hij naar de worm. Doet zijn bek open en neemt een grote hap… Auw!

Chrisje Visje hapt niet alleen in de worm maar ook in het vishaakje waar de worm aan vast geprikt zit. Nu zit Chrisje met zijn bek vast aan het haakje van de visser. Langzaam haalt de visser zijn vangst uit het water omhoog. Als hij ziet dat er een mooie oranje vis aan zijn haak zit, glimlacht hij blij. Das een mooie vangst! Maar dan roept Chrisje Visje tegen de visser ‘Zeg ben je helemaal gek geworden. Mij een beetje voor gek houden met die dikke vette worm en mij vervolgens uit het water halen. Wat denk je wel niet. Moet ik soms heel boos worden?’

De visser is helemaal verbaasd. Een pratende vis…..hoe bestaat het.? ‘Maak me onmiddellijk los’ zegt Chrisje boos tegen de visser ‘en laat ik niet nog eens merken dat je weer in het meer gaat zitten vissen!’ De visser is helemaal van slag. Een pratende vis die bovendien ook nog eens boos wordt op hem. Snel maakt de visser Chrisje Visje los. Dan maakt de visser dat hij weg komt bij de gekke pratende vis.

Die komt vast nooit meer terug!

Post navigation