Kappertje spelen

‘Lila en Blue spelen in de tuin met de bal. Ze gooien naar elkaar over. Maar na een tijdje komt de bal in de bruidsluier terecht die tegen het huis groeit. Ze kunnen er niet bij en gaan in het gras liggen.

Blue kauwt verveelt op een grassprietje. ‘Wat nu?’ vraagt Lila. Blue kijkt naar de tuin. In de bloementuin zijn allemaal gele, rode en paarse bloemen. Blue spuugt het grassprietje uit zijn mond. ‘Laten we kappertje gaan spelen,’ zegt hij. ‘Ja leuk,’ roept Lila. ‘Maar hoe?’ Blue wijst naar de bloementuin en zegt: ‘Dat is haar.’ ‘Dat kan toch helemaal niet,’ zegt Lila. ‘Natuurlijk wel,’ zegt Blue. ‘Maar mensen hebben toch geen geel, rood, paars en groen haar?’ vraagt Lila. ‘Sommige mensen wel,’ zegt Blue. ‘Echt waar!’ ‘Als dat zo is wil ik het wel doen,’ zegt Lila.

Ze lopen naar de keuken en halen twee grote scharen uit de la. Dan gaan ze weer naar buiten. ‘Zo mevrouw, hoe wilt u het hebben?’ vraagt Lila aan de bloemen. ‘Zo meneer, wilt u het kort?’ vraagt Blue. Lila en Blue beginnen te knippen. Blue maakt het haar heel kort. En Lila knipt het half-lang. ‘Bent u tevreden?’ vraagt Lila een de bloemen. ‘Nog korter?’ Lila knipt het nog korter. De bloemblaadjes vliegen in het rond. ‘Zo meneer, het staat u goed,’ zegt Blue tegen zijn klant. En zo knippen Lila en Blue hun klanten steeds korter. En de klanten zijn erg tevreden.

Lila en Blue zijn zo bezig met knippen, dat ze vader niet horen aankomen. Opeens klinkt er enorm gebrul. ‘WAT KRIJGEN WE NOU!’ schreeuwt vader. ‘Wij spelen kappertje,’ zeggen Lila en Blue in koor. ‘MET MIJN MOOIE BLOEMEN!’ roept vader met een rood hoofd. De knieën van Lila en Blue knikken. ‘Voor straf moeten jullie naar de tandarts!’ zegt vader. Dat moeten ze natuurlijk toch wel. Maar omdat vader weet dat Lila en Blue zich verstoppen als ze naar tandarts Trekgraag moeten, had hij er niets over gezegd. Lila en Blue beginnen te huilen. ‘Maar wij willen helemaal niet naar tandarts Trekgraag!’ snikken ze. ‘Het is jullie eigen schuld. Jullie hebben mijn tuin verpest,’ zegt vader. En dan worden Lila en Blue de auto in gesleurd en vertrekken ze.

Post navigation