Gat in de ruit

‘Kijk, buurvrouw Zeurkous heeft een gat in de ruit,’ zegt Lila. Blue gluurt door de heg en ziet het ook. De nette buurvrouw met de lakschoenen heeft een gat in de ruit! ‘Ze is niet thuis,’ zegt Lila. ‘Haar auto staat er niet.’

Lila en Blue klimmen over de heg en lopen naar het gebroken raam. Ze gluren naar binnen. ‘Wat is het netjes daarbinnen hè!’ zegt Lila. Dat vindt Blue ook. Ze zien allemaal nette geruite banken, een glazen tafel met een vaas bloemen erop en aan de muur hangt een schilderij van een man die heel streng kijkt. ‘Laten we het minder netjes maken,’ zegt Blue. Dat vindt Lila een erg goed idee. Ze pakken uit de garage een plastic zak en een schepje. Dan lopen ze naar het park.

Om de beurt scheppen ze een hondendrol van de grond en stoppen die in de zak. Lila en Blue knijpen hun neus stevig dicht zodat ze de stank niet hoeven ruiken. Als de plastic zak vol is met hondendrollen, lopen ze terug naar het huis van de nette buurvrouw. Lila en Blue staan weer bij de gebroken ruit. Samen houden ze de plastic zak vast en legen die door het gat. De drollen kletteren als hagel op de glimmende vloer van buurvrouw Zeurkous. ‘Zo,’ zegt Lila, ‘nu is het tenminste niet meer zo netjes daar.’ Dat vindt Blue ook. Tevreden lopen ze weer naar huis. Ze gaan in het gras liggen. ‘Hé,’ zegt Blue. ‘Ik hoor een auto.’ Mevrouw Zeurkous komt thuis.

Lila en Blue gluren door de heg om te kijken hoe de nette buurvrouw reageert. Ze zien mevrouw Zeurkous haar woonkamer binnekomen. Ze snift een paar keer door haar neus. Dan ziet ze de hondendrollen. Ze begint hard te gillen. Lila en Blue schateren van het lachen. Dat hoort mevrouw Zeurkous en komt naar buiten. ‘Jullie opdonders!’ gilt ze. ‘Jullie hebben geen fatsoen!’ Ze pakt de mattenklopper en rent achter Lila en Blue aan. ‘Unnepus!’ roept Lila. ‘Lekker puh!’ roept Blue. Maar de buurvrouw kan harder rennen dan zij dachten. Plotseling staat ze voor hun neus. Ze krijgen alle twee billenkoek met de mattenklopper. ‘Au au au!’ roepen Lila en Blue. Daarna moeten Lila en Blue de hondendrollen opruimen en dan is de lol er natuurlijk helemaal van af.

Post navigation