Poesje Loesje

Poesje Loesje is niet zo’n snoesje. Ze haalt steeds weer kattekwaad uit. Iedere dag bedenkt ze wel weer iets nieuws.

Vandaag is Poesje Loesje een beetje lui. Ze ligt lekker in het gras, in het zonnetje. Met haar oogjes dichtgeknepen voelt ze hoe heerlijk warm het zonnetje op haar witte vachtje schijnt. Opeens wordt Poesje Loesje wakker. Een vogel in de boom kwettert en schreeuwt door de hele buurt. Tsjonge, wat maakt die vogel een herrie zeg. Het doet Poesje Loesje pijn aan haar oortjes.

Loesje besluit om in te grijpen. Ze besluit de vogel aan het schrikken te maken. Langzaam staat ze op en sluipt naar de boom. Voorzichtig, maar wel sne, klimt Loesje in de boom. Oef, wat zal die vogel schrikken zeg. Wedden dat ie dan stil wordt? Nog een klein stukje klimmen en dan is Loesje er…. Voorzichtig zet Loesje haar voorpootjes op de tak van de boom. Ze zit helemaal klaar om met een grote sprong de kwetterende vogel aan het schrikken te maken. Eén, twee ….. hup! Loesje maakt een grote sprong en zweeft door de lucht, maar o o.

Die domme Loesje. Ze was helemaal vergeten dat ze om haar nek een bandje heeft met daaraan een belletje. Ting, ting, ting. Ting, ting, ting. Tingeling, doet het belletje weer. Het belletje waarschuwt de vogel. En ja hoor…daar gaat de vogel.
Mis Poesje Loesje!
Volgende keer nog zachter doen.

Post navigation