Emma gaat op vakantie

Emma vindt het niet leuk, nu gaat het alweer over de vakantie. Op school heeft de juffrouw het al weken over de vakantie gehad. Iedereen mocht vertellen waar hij of zij naar toe ging. De een ging nog verder weg dan de ander, Spanje, Turkije, Polen. Toen Emma aan de beurt was heeft ze gezegd dat zij lekker thuis blijft deze vakantie. Juf geloofde het niet, ze wist dat Emma naar Frankrijk gaat. Emma moest daar maar blij om zijn zei de juf. Blij, denkt Emma boos, alsof vakantie iets leuks is. Alleen thuis blijven vindt Emma leuk, niet weggaan. Het liefst is ze de hele vakantie in hun eigen huis, met al haar eigen spullen.

Vanmorgen begon mama ook al over de vakantie. ‘Emma’ zei ze ‘ga je bedenken welk speelgoed je mee gaat nemen naar Frankrijk, en welke knuffels we in moeten pakken?’ Emma had heel boos gekeken naar mama, maar mama zei dat ze het vast leuk vindt als ze in Frankrijk zijn. Emma gelooft daar niets van. Wat is er nu leuk aan Frankrijk? Hoe kan ze nu al bedenken welk speelgoed ze mee wil nemen?

Emma pakt een koffer die mama heeft klaar gezet om speelgoed in te doen en doet haar kast open. De puzzel van Pinokkio moet mee en het kleurboek met de stiften en ook de kleurpotloden, het voorleesboek, de picknickspullen en de vouwblaadjes. En natuurlijk de lijm en de schaar, haar walkman… De koffer is al vol. Emma gaat naar zolder en haalt nog een koffer maar die is ook zo vol. Uit de doos haalt ze een doos. Daarin gaat haar knuffelbeer en haar drie poppen en een reserve beer voor als de beer kwijtraakt en poppenkleren en haar barbie. Die doos is ook al vol, gelukkig was er nog een doos in de schuur.

Als mama ’s avonds op Emma’s kamer kijkt, ziet ze twee koffers, vijf dozen en drie plastic zakken, allemaal vol met speelgoed. Mama wordt boos op Emma. ‘Dat kan niet Emma. Je moet kiezen wat je mee wilt, je kunt niet alles meenemen!’ Emma wordt ook boos op mama. ‘Ik kan niet kiezen. Als ik moet kiezen wil ik in Frankrijk spelen met iets wat ik niet bij me heb en dan verveel ik me. Als ik beer mee neem wil ik met de poppen spelen en neem ik de poppen mee dan wil ik graag met de puzzel. Wat moet ik nu kiezen?’ Mama weet het niet. ‘Ik wil helemaal niet naar dat stomme Frankrijk!’ zegt Emma.

De volgende ochtend als Emma wakker is, gaat ze samen met mama al haar speelgoed bekijken. Alles halen ze samen weer uit de koffers, dozen en zakken. Samen met mama maakt Emma een koffer voor in de caravan en een kleine koffer waar ze onderweg mee kan spelen. Ondertussen vertelt mama aan Emma over de caravan en de warme zon in Frankrijk. Ze vertelt van de zee waar Emma in mag zwemmen met haar zwemband en de kinderen waar ze mee kan spelen. Als alles is ingepakt, beloofd mama Emma dat ze in Frankrijk een duikbril krijgt zodat ze in zee onder water kan kijken.

Emma vindt het nog steeds moeilijk en spannend om naar Frankrijk te gaan, maar ze vindt het nu ook leuk!
Veel plezier in Frankrijk Emma!

Post navigation