Het bange pietje…vervolg

Hier het laatste nieuwe over Marco. Weet je wel, dat bange zwarte Pietje die de daken niet meer op durfde!

Een week geleden was het eindelijk zover. De boot van Sinterklaas kwam in Nederland aan. Wat was het een feest. Alle kinderen stonden te zingen en te juichen voor Sinterklaas en de Pieten. En weet je wie er ook tussen liep? Inderdaad: Marco. Hij was dus wel mee gegaan en had nog steeds niets gezegd. Marco zwaaide ook naar al die kinderen. En wat vond hij het leuk.

De Strooi Pieten hadden allemaal een grote zak met allemaal pepernoten en schuimpjes erin. ‘Marco,’ zei Sinterklaas opeens. ‘Ga jij de kinderen aan de kant ook maar gauw wat pepernoten geven.’ Dat wilde Marco wel, want dan hoefde hij in ieder geval niet de daken op. Het was een hele leuke dag, want wat was het een feest!

De volgende dagen ging Marco met Sinterklaas mee om pepernoten te strooien. Tijdens het uitdelen deed Marco allerlei kunstjes. Ook gingen ze naar allerlei scholen om even met de kinderen te praten. Lang duurden de bezoekjes niet, want andere kinderen wilden ook wel even met Sinterklaas en de Pieten praten. Dan moesten ze dus weer weg.

Elke avond liep Marco een rondje door een dorp in Nederland. Hij ging dan kijken naar de Bezorg Pieten, hoe zij de daken opklommen. Wat sprongen zij makkelijk van het ene dak naar de andere. Marco vond het erg leuk om hier naar te kijken, maar zelf durfde hij nog steeds niet de daken op.

De Bezorg Pieten lieten allerlei snoepjes achter voor de kinderen, die wat lekkers voor het paard van Sinterklaas hadden klaargelegd. Of voor de mooie tekeningen, of omdat ze zo mooi hadden gezongen voor Sinterklaas. Zij moesten hiervoor natuurlijk wel wat terug krijgen. Marco bleef nog altijd veilig op de grond staan, want hij was echt bang. Hij bleef daarom gewoon snoepgoed strooien en kunstjes doen.

Het ziet er dus niet naar uit, dat Marco de daken nog op gaat.

Post navigation