Olliver is een olifant

Vanmorgen op school heeft de juf Ollie en Olliver verteld over olifanten. Waar olifanten leven, wat ze eten en wat ze drinken. Maar ook hoe groot ze worden en hoeveel ze wegen als ze groot zijn. Juf heeft verteld dat mannetjes-olifanten wel 5.000 kilo wegen als ze groot zijn. Dat is veel!

Tussen de middag gaan Ollie en Olliver naar huis om bij mama een boterham te eten. Ollie verteld mama over de olifanten. Dat ze eten pakken met hun slurf en dat baby-olifantjes heel schattig zijn. Olliver is heel stil. Hij eet zijn boterham met pindakaas en zit ondertussen heel diep na te denken.

Dan vraagt hij ‘mama, als ik groot ben, weeg ik dan ook 5.000 kilo?’ Mama moet heel hard lachen. ‘Hoe kom je daar nu bij?’ vraagt ze. ‘Nou de juf heeft verteld dat mannetjes-olifanten wel 5.000 kilo wegen als ze groot zijn,’ legt Olliver uit. ‘He nee, gekkie,’ lacht mama. ‘Maar wordt ik dan wel 9 negen meter lang?’ wil Olliver weer weten. ‘Ook niet,’ zegt mama en ze vertelt dat dat alleen voor olifanten geldt en niet voor mensen. ‘Ja maar juf heeft gezegd dat een mannetjes-olifant van slurf tot staart wel 9 meter lang kan zijn.’ Ik ben toch ook een mannetje?’ weet Olliver. ‘Ja, jij bent ook een mannetje maar je bent geen olifant. Je hebt toch immers geen slurf?’ vraagt mama. Daar moet Olliver mama gelijk in geven. Gelukkig maar want 5.000 kilo is ook wel heel veel. En 9 meter lang, das wel heel erg lang.

Dan moet Olliver lachen; ‘ik zou niet eens meer in het huis passen, mam, en dan kan ik ook niet meer in mijn bed slapen.’ Dan pakt hij met zijn ene hand zijn neus vast en steekt zijn andere arm er doorheen. Zo lijkt het net alsof hij een olifanten-slurf heeft. Hij eet ook net als een olifant. Met zijn slurf-arm pakt hij zijn boterham en maakt hij een trompet geluid. Net een echte olifant!

Post navigation