Teddybeer

Teddybeer, Zacht langharig vel Lieve ronde ogen. Daar zit je en ik wil je alleen maar knuffelen. Maar de teddybeer wordt boos: ‘Ik ben geen lieve beer, ik ben stoer en kan heel hoog springen!’ Hij springt van de kast en wandelt de kamer uit. Mama ziet de lieve zachte beer op de gang lopen. ‘Waar ga je naar toe? Daar is het misschien wel eng, kom maar bij mij hier is het veilig’. ‘Nee’, roept de teddybeer boos; ‘ik ben geen lieve beer, ik ben heel stoer en kan heel hard rennen!’ Hij rent heel hard het huis uit de tuin in.

Papa ziet de lieve, zachte teddybeer op het grasveld lopen. ‘Waar ga je naar toe? Zo meteen val je nog en word je vies, kom maar bij mij, kan je helpen in de tuin.’ ‘Nee’, roept de teddybeer boos, ‘ik ben geen lieve beer, ik ben heel stoer en hoef niet te helpen. Ik kan alles zelf’. Hij maakt het zware tuinhek open en loopt de straat in.

Een dame met een hondje ziet de lieve, zachte teddybeer op de stoep lopen. ‘Waar ga je naar toe, ben je verdwaald? Kom maar bij mij dan gaan we samen zoeken.’ ‘Nee’, roept de teddybeer boos, ‘ik ben geen lieve verdwaalde beer. Ik ben heel stoer en kan de weg helemaal alleen vinden’. Hij steekt de straat over en gaat een speelgoedwinkel binnen.

De winkeljuffrouw ziet een lieve, zachte beer met een cowboy-hoed op in de winkel staan. ‘Lieve beer dat staat je geweldig, maar heb je daar wel eurocentjes voor?’ ‘Nee’, roept de beer boos,’ ik ben niet lief maar stoer.’ ‘Maar ik heb geen geld’ zegt hij nu verdrietig. ‘Ach’, zegt de winkeljuffrouw, ‘het is toch de laatste je mag de hoed hebben’. De teddybeer geeft pardoes de winkeljuffrouw een kus, ook al doen stoere teddyberen dat eigenlijk niet. Hij rent springend de winkel uit.

Een man op een fiets ziet de cowboy-beer oversteken. Hij vraagt niet of het allemaal wel lukt want dat vraag je een stoere beer niet.
Het meisje in het park ziet de cowboy-beer springen. Ze vraagt niet of hij verdwaald is want dat vraag je een stoere beer niet.
Papa in de tuin ziet de cowboy-beer lopen. Hij vraagt niet waar hij naar toe gaat want dat vraag je een stoere beer niet.

In huis wil de stoere beer mama gauw zijn nieuwe cowboy-hoed laten zien. Alleen de stoere beer kijkt even niet zo goed uit en valt over de scheve drempel. Dat doet pijn! Stoere beren huilen niet daarom gooit hij zijn hoed af. Gelukkig mama komt er al aan en neemt hem op schoot. ‘Heb jij je pijn gedaan? Kom maar dan geef ik je een speciaal kusje op je zere knie’. Bij mama is het lekker warm en veilig.

‘Mag ik een snoepje?’, vraagt de teddybeer. Gelukkig hoeft de teddybeer niet de hele dag stoer te zijn.

Post navigation