De kabouters krijgen muziekles

Het is stil in de klas. Alle kabouters werken hard. Ze maken een tekening. Een tekening over de sneeuw.

Kabouter Kas tekent een eendje op het ijs. Het glijdt telkens uit. Kabouter Snif maakt een sneeuwman. Met een zwarte hoed op. En een rode das om zijn nek. De sneeuwman ziet er mooi uit. Kabouter Snif niest ervan. Hatsjie, Hatsjoe.

Dan zegt Juf Kaatje: ‘ We gaan opruimen. Het is tijd voor de muziekles’. ‘Hiep,hoi,’ roepen de kabouters. ‘Leuk, muziek maken!’ ‘Wie weet nog hoe de muziekjuf heet?’ vraagt Juf Kaatje. Dat is moeilijk. Ze is pas een keer geweest. Maar kabouter Slim weet het nog. ‘Juf Zizi’ zegt hij. ‘Goed hoor! antwoordt Juf Kaatje.

Juf Zizi komt de klas binnen. Ze zegt: ‘Hallo kabouters’. Maar het klinkt niet vrolijk. Wat is er aan de hand? Juf Zizi vertelt: ‘ Ik ben heel dom geweest. Ik ben al mijn spullen vergeten. De doosjes met rijst om mee te schudden. Alle stokjes voor op tafel te tikken. Juf Zizi kijkt heel verdrietig. ‘Wat moeten we nu?’

Kabouter Slim zegt: ‘We kunnen toch zingen! Daar zijn we heel goed in’. Dat is waar. De kabouters zingen de mooiste liedjes. ‘Op een rode paddestoel’. ‘En kabouterhoedje van papier’. Juf Zizi wordt iets vrolijker. ‘Ik wil ook met instrumenten spelen. Niet alleen zingen’, zegt ze.

Opeens krijgt ze een idee! ‘We gebruiken onze handen en voeten. Daar maken we muziek mee. Dat zijn onze instrumenten’. De kabouters klappen in hun handen. Ze stampen met hun voeten op de grond. Ze maken de mooiste muziek. Ze zingen en ze klappen.

“Een twee drie vier, klappen maar, klappen maar,
een twee drie vier, klappen met elkaar,
en als je soms niet klappen wil,
hou je handen dan maar stil!!!! (handen omhoog)
Een twee drie vier, klappen met elkaar.

Ze zingen en ze stampen. De kabouters hebben veel plezier. Dan zegt Juf Zizi: ‘De tijd gaat snel. De les is weer voorbij’. ‘Wat jammer’, roepen de kabouters.
‘Het was net zo leuk!’

Juf Kaatje zegt: ‘Volgende week komt Juf Zizi weer terug. Zeg maar dag’. ‘Dag, Juf Zizi’, roepen de kabouters. Juf Zizi zwaait. Ze hoeft deze keer geen instrumenten mee naar huis te nemen. En het was toch een leuke les!

Post navigation