Mark krijgt een zusje

Mark is een paar dagen geleden jarig geweest. En dat was niet zomaar een verjaardag zoals al die andere verjaardagen. Nee, hij is vier jaar geworden en als je vier jaar wordt gebeuren er een heleboel nieuwe dingen in je leven. Het belangrijkste is, dat je naar de basisschool gaat. Een gebeurtenis waar Mark al meer dan een half jaar voor zijn verjaardag naar heeft uitgezien. Tegen iedereen, die het maar horen wilde, riep Mark: ‘Ik word vier jaartjes en dan ga ik naar de basisschool.’

Nou, zijn verjaardag is een feest geworden hoor. Zijn vriendjes en zijn neefjes mochten komen feesten op de boerderij, waar Mark sinds een jaar woont. Want vanuit de grote stad is Mark met zijn ouders naar een boerderij verhuisd en zijn pappa en mamma hadden Mark voor zijn verjaardag geitjes beloofd.

Op de morgen van zijn verjaardag mocht hij samen met zijn pappa meerijden met de buurman, die een aanhanger voor dieren achter de auto had, om de geitjes op te halen. Wat was hij trots toen de geitjes in de nieuwe wei liepen. Het was een moedergeit met twee geite-kindertjes, die nog een klein beetje bang waren in hun nieuwe huis.

Maar inmiddels is die verjaardag alweer een paar dagen voorbij en Mark is al twee dagen naar de basisschool geweest. Mark was al een paar keer een paar uurtjes gaan kijken hoe het ging op de basisschool, maar nu moest hij hele dagen en daar werd hij best wel moe van.

Ook was Mark een klein beetje in de war, want de laatste dagen praatten pappa en mamma steeds meer over het nieuwe zusje wat nu misschien wel heel vlug ging komen. Natuurlijk wist hij er alles van. Mark wist dat het zusje in mamma haar buik zat en elke dag moest hij wel even voelen of ze er nog was. Als je dat nog nooit hebt meegemaakt is het krijgen van een zusje (want pappa en mamma wisten, dat het een zusje zou worden) een verschrikkelijk spannende tijd.

Gisterenavond zijn oma en opa gekomen, omdat Mark samen met pappa zijn mamma naar het ziekenhuis heeft gebracht. En vanmorgen toen hij wakker werd zei oma, dat hij nu een zusje had. Mark snapte er eerst nog niet veel van. Hij was ook nog erg slaperig. Hij had nauwelijks tijd om wakker te worden en wat hem ook verwonderde was dat zijn pappa niet meer thuis was. Oma kleedde Mark vlug aan en samen met opa reed hij naar het ziekenhuis. En daar waren mamma en pappa en het nieuwe zusje.

Mark wilde zijn zusje direct vasthouden en dat mocht. Nadat een dokter ‘ Luna’, want zo heette het nieuwe zusje, had bekeken mocht iedereen naar huis terug. Wat werd dat een drukke dag. Iedereen kwam naar Luna kijken. Van al die mensen kreeg Luna cadeautjes en gelukkig voor Mark kreeg hij ook elke keer een cadeautje, terwijl hij helemaal niet jarig was.

Toen Mark ’s avonds naar bed ging was er een eind gekomen aan een heleboel spannende dagen achter elkaar. Maar toen hij diep onder de dekens lag wist hij, dat er nog heel, heel veel spannende dingen zouden gaan gebeuren.

Post navigation