Naar het zwembad

Ann en haar broer hebben een oppas die op woensdag middag altijd iets leuks bedenkt om met hen te doen. Vandaag gaan ze naar het zwembad. Ann is blij, want die heeft net een nieuw zwempak gekregen op haar verjaardag, met een mooie beer erop. Ze gaan lopend, want het zwembad is vlakbij. Huppelend gaan ze over de stoep, ze hebben er zin in.

In de hal van het zwembad is het druk, allemaal kinderen die lekker gaan ravotten in het water. Als ze eenmaal omgekleed zijn en gedoucht hebben, springen ze in het water. Brrr, het is eerst wel koud, even wennen! Dan zien Ann en haar broer iets waar ze heel blij van worden! Wat is dat nou? Een glijbaan in het zwembad! Mogen ze daarin? De oppas moet even bekijken of het wel veilig is voor kleine kinderen, want Ann kan nog niet zo goed zwemmen. Maar het kan, het is ook voor kleine kinderen veilig!

Ze klimmen een trappetje op en Ann gaat zitten in de glijbaan en roetsjjjjj, wat gaat dat snel! Haar broer durft zelfs te liggen en die gaat nog sneller, PLONS! Op het eind vallen ze weer in het water. Ook zijn er drijfmatten en ballen in het water. Heel de middag spelen ze en hebben ze het reuze gezellig.

Een keer kreeg Ann een bal op haar hoofd, dat vond ze niet zo leuk, maar daarna kon ze snel weer lachen, want de oppas trok haar door het water, Spetterdespatter!

Als ze naar huis teruglopen zijn ze nog helemaal aan het nalachen. ’s Avonds in bed merken ze pas hoe moe ze zijn: zwemmen is best vermoeiend!

Nu lekker dromen van de glijbaan! Jij ook?

Post navigation