Rick en de leeuw

Rick wandelt door het bos als hij ineens een grommend geluid achter zich hoort. Hij draait zich om. Achter hem staat een reusachtige leeuw. Rick schrikt zich een hoedje en rent naar een boom. Hij klimt helemaal tot aan het topje. Daar vindt hij een stevige tak. Hij gaat lekker liggen en het duurt niet lang of hij valt in slaap.

De leeuw, die onderaan de boom staat, kijkt toe hoe dit allemaal gebeurd. Hij wilde het jongetje helemaal niet laten schrikken, hij wilde alleen maar vriendjes maken. Hij kijkt naar het slapende kindje en heeft opeens een idee. Hij klimt ook in de boom en gaat lekker naast Rick liggen.

Als Rick wakker wordt valt hij van schrik bijna uit de boom. De leeuw wordt er wakker van. Hij zegt tegen Rick: ‘Je hoeft niet bang te zijn hoor, ik doe je niks, ik wil alleen maar vriendjes met je worden, iedereen rent altijd weg voor mij en toen ik jou hier zo lekker zag liggen slapen wilde ik naast je gaan liggen.’ Nu is Rick niet bang meer. De leeuw wil hem helemaal niks doen!

Na een tijdje te hebben gepraat in de boom klimmen Rick en de leeuw uit de boom. Rick gaat op de rug van de leeuw zitten en ze gaan op weg naar Rick zijn huis. De leeuw is heel blij dat hij een vriendje heeft gevonden. Rick zit nog steeds op de rug van de leeuw als hij bij zijn huis aanbelt. Mama doet open. Als ze de leeuw ziet, geeft ze een gil van schrik! ‘Aaaaah, een leeuw!’gilt mama. Ze trekt Rick van de rug van de leeuw af. Ze rent naar de zolder toe, maar ze laat de deur van het huis open staan. De leeuw volgt mama en Rick naar zolder. Daar kunnen ze niet verder, en met bange ogen zegt mama tegen de leeuw: ‘Ga weg leeuw, ga weg’.

Nu kan Rick eindelijk ook wat zeggen. Hij loopt naar de leeuw toe en zegt tegen mama: ‘Je hoeft niet bang te zijn hoor, deze leeuw is heel erg lief! Hier, aai hem maar’ Voorzichtig loopt mama op de leeuw af. Ze aait hem voorzichtig, maar vind hem nog wel een beetje eng. De leeuw steekt zijn poot uit en zegt: ‘Hallo mevrouw, ik ben leeuw, aangenaam’ Mama geeft de leeuw langzaam een hand. ‘Uh, d..d..dag, h..h..hoe maakt u het?’ vraagt mama met een trillende stem.

Rick moet heel hard lachen en neemt de leeuw mee naar beneden. Daar geeft hij de leeuw een kopje koffie en een koekje. Als de koffie en het koekje op zijn zget de leeuw: ‘Ik vond het heel gezellig, maar ik moet nu weer gaan. Kom je nog eens bij mij langs?’ ‘Natuurlijk!’ zegt Rick en hij loopt met de leeuw mee naar de deur. De leeuw roept naar mama, die maar op zolder is gebleven: ‘Dag mevrouw, bedankt voor de koffie!’

De leeuw gaat weer naar huis. En Rick? Die gaat morgen weer naar het bos, gezellig, naar leeuw.

Post navigation