Schoenen

In een huis aan de Dennenlaan
zijn de schoenen op stap gegaan.
En weet je waarom?

De familie is uit, naar Bergen aan Zee.
Een heleboel schoenen mochten mee,
maar een paar schoenen niet,
en die hebben verdriet.

De hele deftige van mam,
de zondagse van kleine Bram,
de kaplaarzen van Annebel
en de pantoffeltjes van Nel.

In dat huis aan de Dennenlaan
zijn de schoenen toen stilletjes weggegaan.
En weet je waarheen?

Ze liepen de trap af
en gingen … Lees verder

Wolletje gaat op stap

In het bos had de zon zich vandaag nog niet laten zien. Het was donker en een beetje koud en de meeste dieren hadden zich teruggetrokken in hun warme holletjes. De lente was al begonnen, maar het was nog steeds naar, vervelend weer. Wolletje, het wasbeertje, zat onder een omgevallen boomstam en keek in het rond. “Ik verveel me”, dacht hij. Eigenlijk verveelde hij zich al dagen. Alle dieren waren druk bezig hun huizen op te knappen en schoon te … Lees verder

Robbie Rups

Het was een mooie zonnige dag toen Robbie Rups wakker werd. De blaadjes van de bomen om hem heen zagen er lekker sappig uit en Robbie had wel zin in een ontbijtje. Hij kroop naar een lekker groen blaadje en begon te knabbelen. Toen hij zijn buikje vol had gegeten ging hij eens even op zijn gemakje op de tak zitten en keek hij in het rond.

Onder aan de boom hipten een paar konijntjes. Robbie zou ook wel een … Lees verder

Ollebolle op de markt

‘Olle!’ riep mama de tuin in. ‘We gaan naar de markt, kom je?’ ‘Joehoe, ik kom eraan!’ schreeuwde Ollebolle en hij reed met zijn skelter naar de schuur om hem daar neer te zetten. Naar de markt, dat vond hij altijd wel leuk, want dan kreeg hij een koekje bij de koekenkraam, een mandarijn bij de groentekraam en meestal ging mama dan ook nog naar de slager en dan kreeg hij een plakje worst.

Lopend gingen ze naar de markt … Lees verder